‘Portfolio’

Parrilla Kitchen

A parrilla (origin: Argentina) is a cooking grill whose grilling surface is raised or lowered over an open fire. This project converted an original 1910 carriage house in Cincinnati, Ohio into an entertainment kitchen and dining space featuring a new parilla grill / fireplace.

The finished project includes a new oak bead-board ceiling, oak cabinetry and tile flooring. The original glazed and badly weathered interior brick wall surfaces were sandblasted and painted. The original carriage doors were stripped, painted and re-glazed. They sit open in good weather to expand the entertainment space into the adjacent motor court. New painted electrical conduit echoes the black finishes of lighting fixtures and fans.

Additional Images

From Driveway 1 | From Driveway 2 | From Motorcourt Terrace 1 | From Motorcourt Terrace 2| From Motorcourt Terrace 3 | From Motorcourt Terrace 4 | From Motorcourt Terrace 5| From Motorcourt Terrace 6 | View @ Entry 1 | View @ Entry 2| Interior Towards Doors 1| Interior Towards Doors 2 | Interior Towards Doors 3 | View From Parrilla Grill| Ceiling Detail | Door Detail | Hardware Detail| Facade Detail | Detail @ Switch | Detail @ Wall Shelf | Exterior Before | Interior Before

Cincinnati Firehouse Alteration


This Cincinnati Fire Department engine company building was originally constructed in the 1880’s. The alteration completed in 2013 included restoring the original brick facades, adding an exterior courtyard, and converting the second floor to a private office.

Additional Images

Courtyard view towards fountain | Courtyard view towards entry | Detail @ door canopy | Detail @ street facade | View @ second floor office | Second floor towards hose tower | Second floor conference area | Hose tower detail @ second floor | View @ ground floor parking | Firepole detail @ ground floor | Exterior view before alteration | Interior view before alteration

Residential Interior Remodel


This project included the remodelings of a kitchen and sitting room, master bath, and study in an historic 1847 Northern Kentucky mansion
Completed in 2012.

Additional Images
Kitchen Window Wall | Kitchen Range Detail | Kitchen Ceiling Detail | Kitchen “Before” | Kitchen Sitting Room | Study Bookshelf Detail | Master Bath Vanity | Bath “Before” | Tub Deck and Shelf | Tub Deck and Vanity | Cabinet Detail

House at Sullivan’s Island

This house is a modern take on the South Carolina shore vernacular. Completed in 2010 on Sullivan’s Island near Charleston, South Carolina.

Recipient 2011 AIA C.O.R.A. Honor Award

Additional Images
Rear Yard | Screen Porch Exterior | Rear Steps | Pool Deck Gallery | Living Room | Dining Room | Master Bedroom | Studio Ceiling Detail | Front Porch

Carriage House Renovation

Completed in 2008, this renovation in Cincinnati, OH created a 3-bedroom residence with separate guest suite in what had originally been a 1904 carriage house.

Additional Images

Exterior View | Kitchen From Living Area | Kitchen From Hall | Studio | Foyer

Mountain House

This house features the use of building materials and forms typical of the region near Cashiers, North Carolina. Construction was completed in 2008.

Recipient: 2009 AIA C.O.R.A. Award

Additional Images

View From Creek | Driveway Approach | View Toward Porch | Screen Porch / Morning Fog | Screen Porch Interior | Dormer Detail | Entry Hall Bath | Living Room | Staircase Detail | Kitchen |

Chapel Furniture Design

Located @ Mercy Hospital Clermont near Batavia, Ohio this furniture was installed in the interdenominational hospital chapel in February of 2011. The pieces include an altar, cross, candelsticks, water font and ambo (lectern). Fabrication by Bench Made Woodworking in Cincinnati.

Additional Images
Altar | Ambo | Candlestick | Water Font | Water Font Detail |Rear of Cross

City Garden

This project involved the additions of a porch, fencing, landscape and outdoor fireplace to an 1880’s eclectic style house in Newport, KY.

Additional Images

View From Porch | Detail at Canopy | Mailbox/Gate Detail | View From Front Gate | Garage Wall Detail | Terrace at Night

John Luber DDS

This award winning dental office project was completed in Cincinnati during Chris Kepes’ tenure at ArchitectsPlus.
Recipient: 2005 Cincinnati Magazine Interior Design Award

Additional Images

Lobby | Reception Office | Hallway | Operatory

Residence Remodel

Including several additions along with a complete renovation. Completed in Cincinnati, OH during Chris Kepes’ tenure at ArchitectsPlus.
Recipient: 2003 Cincinnati Magazine Interior Design Award

Additional Images

View From Driveway | South Facade | Kitchen